Bewustwording | Herstel | Ontspanning

Wat ik doe

Mijn kracht is jou te zien

Heel graag wandel ik een eindje met je mee en help je op weg vanuit persoonlijke en vriendelijke aandacht. Veiligheid en vertrouwen zijn mijn kernwaardes.
Vanuit mijn eigen ervaringen, kennis en opleidingen biedt ik een stevige basis ter ondersteuning.
 
Het leerzame pad van bewustwording middels mindfulness en lichaamsbewustzijn ondersteunt op een prachtige wijze om in het dagelijks leven toe te kunnen passen, waar jij zelf mee verder kunt en mag groeien in bewustwording, herstel en ontspanning.
 
Meer van Doen naar ZIJN, van ontspanning naar overzicht en innerlijke vreugde.
 
Iedere stap krachtig vanuit zachtheid.
 

Lichaams
bewustzijn

Je lijf leren kennen, het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn is een prachtig en bijzonder proces. Door dat we vaak vanuit het hoofd leven vergeten we te verbinden en te voelen met ons lichaam en duwen weg wat het lijf ons wilt vertellen.

De verbinding is verstoord en de klachten beginnen zich op te stapelen.

Zachte bewuste yoga geeft je inzicht tot het lichaam. Vanuit de juiste inspanning en daarna de ontspanning toe te laten ontwikkel je innerlijke kracht vanuit zachtheid.

Door vertraging in het lichaam ga je bewuster voelen en leer je te luisteren en je grenzen te bewaken. Hierdoor leer je je grenzen fysiek en mentaal aan te geven. De mindfulness oefeningen vanuit het Boeddhisme zijn verweven in de lessen waardoor ze een eigen karakter hebben. Afwisselend van inspanning naar ontspanning. Iedere les is uniek en zonder druk, met respect voor je eigen mogelijkheden. Dit is altijd het uitgangspunt.

Zachte benadering van binnenuit maar zeer krachtig in uitwerking

De combinatie van zachte bewuste Yoga & mindfulness is gezond en heilzaam voor je innerlijke wezen en biedt ontspanning waardoor er ruimte ontstaat voor het stromen van de energie. Deze energie zorgt voor meer innerlijke geluk, aandacht, focus, compassie, rust en zelfliefde.

Werkwijze

De lessen worden fysiek aangeboden op locatie aan de Voorweg 112 te Zoetermeer. Voor online les te volgen ontvang je een link naar de video en je kan thuis aan de slag.  Voor een ieder niveau te volgen. 

Vanuit ontspanning ontstaat kracht

Neuro sensitieve mindfulness

singing bowls, singing bowl massage, wellness-185789.jpg

In de individuele Neuro-Sensitieve Mindfulness Training leer je automatische signalen van het lichaam kennen en tot rust brengen. Weten hoe nuances van balans en disbalans voelen helpt je herstellen en voorkomen dat je ontregeld of opgebrand raakt.

NeuroSensitieve Mindfulness maakt gebruik van wetenschappelijke kennis over het brein, het autonome zenuwstelsel en de wijsheden uit de meditatieve Boeddhistische psychologie. Een training in aandacht. Veiligheid is essentieel voor het gevoel het leven aan te kunnen, stress te verwerken en veerkrachtig te kunnen reageren op uitdagingen.

Voor diegene die vastzittende automatische patronen beter wilt leren (her) kennen om hierin positief te veranderen. Voor diegene die behoefte heeft aan minder chaos in het hoofd. Voor meer vertrouwen en geduld vanuit liefde en zachtheid.

Werkwijze

De individuele training is in 8 sessies opgebouwd van circa 90 min. Thuis beoefening is een belangrijk onderdeel van de training.  De lesinhoud met oefeningen en meditaties worden zeer praktisch en visueel aangereikt.

De inhoud, werkwijze en locatie bepreken we in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Voor groepstrainingen zie de activiteiten agenda.

 

Je kunt de golven niet stoppen maar wel leren surfen

Kracht van het Nu

Laten we samen stappen zetten en leer je brein te ontspannen door de kracht van de natuur.

Wil je ervaren dat bewustwording en verbinden met jezelf prachtig samenwerkt met de natuur dan zijn de mindfulness wandelingen een kado aan jezelf. We leren onze zintuigen te openen voor wat zich aandient in het moment. Niets te veranderen maar te accepteren wat er is. Door de oefeningen leer je met aandacht aanwezig te zijn en ga je ervaren dat er meer overzicht komt. Uit je drukke hoofd stappen en  verbinden met de kracht van het Nu zorgt voor inzicht, focus, rust, ruimte en energie.

Voor diegene die vastzittende automatische patronen beter wilt leren (her) kennen om hierin positief te veranderen. Voor diegene die behoefte heeft aan minder chaos in het hoofd. Voor meer vertrouwen en geduld vanuit liefde en zachtheid.

Tijdens de wandelingen gebruiken we de natuur om de kracht van het NU te ontdekken. Leren we om met aandacht aanwezig te zijn. Mindful betekent letterlijk met volle aandacht aanwezig zijn bij wat er is.

De oefeningen uit de mindfulness zoals adem oefeningen en zachte strekkingen geven ons meer ruimte in ons vaak krampachtige lichaam en geest. We leren vanuit stilte, en de kracht van de stilte, meer te ontspannen in het moment en te accepteren waardoor er ruimte kan ontstaan voor de kracht van het NU.

De mindful coaching begeleiding ondersteunt om te verfrissen en om steviger in het leven te kunnen staan vanuit meer ontspannen rust momenten. De wandeling is zo opgebouwd dat jezelf het verder kunt gaan integreren in jouw dagelijks leven.

Werkwijze

Na een telefonische kennismaking plannen we een datum voor een wandeling in. We kiezen een natuurgebied in de regio. In de wandeling van circa 75 a 90 min is er ruimte voor een gesprek, ruimte voor stilte, laat ik je kennis maken met mindfulness oefeningen. En sluiten we de wandeling af met een zelfreflectie en meditatie oefening welke je thuis kunt toepassen. Na iedere wandeling ontvang je een samenvatting van de beleving van de wandeling. Het aantal wandelingen stemmen we volledig af naar persoonlijke behoefte.

Elke wandeling in de natuur levert meer op dan wij zoeken

Retraites

buddha, wellness, relaxation-2978269.jpg

Een dag of een weekend retraite is een ware beleving waarin Tijd voor Jezelf centraal staat. 

Onder de naam van Reis je mee Yoga bieden wij volledig verzorgde retraites aan, waarin jij volledig tot rust kan komen en jezelf kan voeden met nieuwe energie. We zoeken altijd naar bijzondere locaties en dat lukt steeds opnieuw.

Vanuit de Chinese filosofie van Yin & Yang bieden wij een uitgebreid programma aan waarin de flow van energie zich afwisselt. Zowel in het programma als in de zeer smaakvolle en gezonde voeding.

Het team van reis je mee yoga zorgt voor een onvergetelijke beleving.

Ademwerk, lichaamsbewustzijn, yoga, mindfulness, wandelen, heerlijk eten, rust, stilte, ontspanning en gezelligheid wisselen elkaar af.

Het weekend heeft een zacht karakter en is geschikt voor zowel Beginners als Gevorderden.​

De dag retraites zijn ook bijzonder geschikt voor groepen en bedrijven als het nieuwe bewustwordingsuitje.

​Voor data van de geplande retraites zie de activiteiten agenda. Voor andere opties neem dan contact met ons op.

Voor een indruk bezoek de site http://www.reisjemeeyoga.nl

De mooiste reis welke je kunt maken is thuiskomen bij jezelf

Intuitieve lichaamsmassage

Een Intuïtieve lichaamsmassage is een ontspannende massage waarbij door intuïtief en vanuit het hart te masseren het vaak inzichten oplevert over wat je lichaam je probeert te vertellen. Hieruit krijg je een beter beeld naar welke signalen je kunt luisteren en hoe je voor jezelf kunt zorgen. Iedere massage is steeds weer een nieuwe ervaring, met de ruimte om te voelen wat er gevoelt wilt worden. Het past heel mooi als aanvulling op mijn werkwijze om dichter bij jezelf te komen. Het gebruik van klanken en edelstenen kan ook toegepast worden om ultiem te kunnen ontspannen. Een massage is in afstemming en duurt circa 75 min. Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen.

Just relax, I got your back

Nieuwsgierig & Geïnteresseerd?

Scroll to Top